Støttemateriale for mødre

Vi streber etter å styrke mødre gjennom kunnskap til å fortsette med å gi sine barn den utrolige brystmelken hver dag. Her finner du den nyeste kunnskapen fra Medela som hjelper mødre med å finne faktabasert og oppdatert informasjon om amming:

E-boken Vitenskapen om den fantastiske brystmelken

Medela Amazing Breast Milk e-book promotion

Amming er spesielt, vakkert og praktisk – akkurat som vår gratis e-bok. Denne interaktive, digitale veiledningen tar deg gjennom alle de viktige trinnene i melkeproduksjonen.

Les nå

Hva er "normalt" når det gjelder amming?

What is-normal in breastfeeding

Dr. Jacqueline Kent, en ledende ammeforsker fra University of Western Australia, har gjennom sitt arbeid klart å vise verden det store omfanget av det som anses som "normalt" når det gjelder fullamming. Arbeidet hennes så på hvor lenge spedbarn ble ammet, hvor lang tid som ble brukt på hver ammeøkt og hvor mye melk barnet inntok i hver ammeøkt.

Kunnskapen om at det er et stort omfang som anses som normalt, kan forsikre deg om at måten du og barnet ditt gjennomfører ammingen på er normal, og sannsynligvis også ulik måten venner og deres barn gjennomfører ammingen. Kunnskap om omfanget som anses som normalt, kan øke mødres selvsikkerhet som ammende mødre.

Last ned infografikk PDF, 60 KB

Hva gjør brystmelk så fantastisk?

What makes breast milk so amazing

Brystmelken din er levende! Brystmelk er unik og fascinerende, og ingen mødre produserer den samme melken. Det er bare du som kan gi barnet ditt de levende cellene i brystmelken din.

Brystmelken bygger alene opp barnets hjerne til nesten dobbel størrelse de første seks månedene av livet! Melken din forandrer seg også i smak etter det du spiser!

Forskere oppdager med få måneders mellomrom nye komponenter i brystmelk, noe som gjør forskningen til en spennende reise som Medela er stolt over å være en del av!

Last ned infografikk PDF, 186 KB

Får barnet ditt nok brystmelk?

Is my baby getting enough breast milk?

Mange mødre spør om de kan vite om barnet deres faktisk drikker nok melk ved brystet. I en verden hvor alt skal måles kan det å ikke se hvor mye melk barnet ditt drikker være stressende for noen mødre.

Infografikken vår viser deg tre enkle måter du kan se om barnet ditt får nok melk på: vekt, bleier og barnets atferd. Hvis du oppdager tegn på å at du ikke har nok melk, er metoder som øker melkeforsyningen fremhevet i denne delen.

Last ned produktdatablad PDF, 99 KB

Melkelekkasje: Det du trenger å vite

Leaking breasts: What you need to know

Du kan bli bekymret hvis brystene dine skal lekke når de ikke gjør det, om de lekker for mye eller om det er et problem om ett bryst lekker mer enn det andre! Det kan være sjenerende og sølete, men det er helt normalt.

Denne delen forklarer årsakene til lekkende bryster etter fødselen og hvordan det håndteres på best mulig måte.

Last ned produktdatablad PDF, 48 KB

Starte melkeproduksjonen

Initiat milk production

Alle mødre opplever den samme laktasjonsprosessen for å bygge opp melkeforsyningen, uavhengig av om de føder på termin eller prematurt. Denne melkeproduksjonsreisen kan beskrives som en serie på fire trinn:

Utvikling – utvikle brystvevet under graviditeten

Oppstart – oppstart av melkeproduksjonen de første dagene

Oppbygging – oppbygging av melkeproduksjonen de første ukene

Opprettholdelse – opprettholdelse av melkeproduksjonen de neste månedene og årene.

Det er viktig for alle mødre å gjøre det riktig fra starten av fordi det har en viktig innvirkning på hvor vellykket fremtidig melkeforsyning blir. Amming i de første timene etter fødselen og normal hyppighet og påfølgende effektiv amming er svært viktig for å kunne produsere nok melk

Last ned infografikk PDF, 106 KB

Optimalisering av fjerning av melk

Optimising milk removal

Å oppnå tilstrekkelig melkeforsyning krever at barnet fjerner melk fra brystet på en optimal måte. Når et barn ikke klarer dette de første timene eller dagene, er det utrolig viktig at melken fjernes hyppig med utpumping.

Når melken er kommet inn, er det en stor fordel å bruke 2-Phase Expression-teknologi og dobbeltpumping hvis en brystpumpe skal brukes til å bygge opp og opprettholde melkeforsyningen. Denne delen forklarer årsakene til dette og inneholder tips og triks som hjelper deg med å gjennomføre behagelig og effektiv pumping.

Last ned infografikk PDF, 70 KB

Verdien av morsmelk ved nyfødt intensiv avdeling

Value of mother's milk in the NICU

Verdien av morsmelk ligger i at den har fantastiske egenskaper som reduserer sykdom for barn som trenger å være på nyfødt intensiv avdeling. Jo mer melk som gis til disse barna, desto flere helsefordeler blir åpenbare – med en spesielt sterk innvirkning på helsen de første ukene og månedene av barnets liv.

De beskyttende og næringsrike komponentene i brystmelken resulterer i mindre sjanse for at det utvikler seg sykdommer relatert til for tidlig fødsel.

Hver dråpe morsmelk teller for premature og syke spedbarn.

Last ned infografikk PDF, 146 KB

Er donert morsmelk det samme som egen morsmelk?

Mother's milk vs donor milk

Når morsmelk ikke er tilgjengelig, er standarden på nyfødt intensiv avdeling blitt pasteurisert donert morsmelk. Selv om brystmelk og donert brystmelk begge er kjent som "morsmelk", er forskjellen mellom de to stor når det gjelder konsekvenser for helsen.

Å gi spedbarn sin mors egen brystmelk skal alltid være førstevalget fremfor donert brystmelk. Selv om donert brystmelk er mye bedre enn morsmelkerstatning for syke spedbarn, er den ikke like bra som mors egen brystmelk.

Alt bør gjøres for å hjelpe mødre med premature og syke spedbarn med å starte, bygge opp og opprettholde egen melkeforsyning.

Last ned infografikk PDF, 2,4 KB

Tilleggsmateriale