Innovasjon i Medela

For Medela er innovasjon grunnleggende for å sikre selskapets fremtidige suksess. Innovasjon er resultatet av intensiv grunnforskning og evaluering av kundenes behov. I dag må utviklingsprosjekter innen medisinsk teknologi følge en standardisert, brukersentrert designprosess.

Thopaz toraksdrenasjesystem

Innhenting av fakta gjennom akademisk forskning

Medela er et forskningsbasert selskap, og har finansiert grunnforskning innen amming og brystmelk samt nyskapende medisinsk vakuumteknologi i nesten 20 år. Når det gjelder forskning innen brystmelk og amming, har Medela samarbeidet lenge med University of Western Australia (UWA), og samarbeider i tillegg med andre universiteter, sykehus og forskningsinstitusjoner over hele verden. Når det gjelder utvikling av produkter innen medisinsk vakuumteknologi, har Medela etablert et sterkt samarbeid med viktige opinionsledere og medisinske eksperter på sykehus over hele verden.

Kundene involveres i innovasjonsprosessen

Medela involverer brukerne i innovasjonsprosessen. Ved å spørre dem om deres behov og erfaringer med Medelas brystpumper og vakuumteknologi, kan vi komme frem til mer fordelaktige løsninger for kundene. Medelas produktutvikling styres av kundenes behov.

Tre eksempler fra Medelas innovasjonsportefølje:

Symphony: Brystpumpe for sykehusbruk

Medela Symphony brystpumpe pumpesett

Den karakteristiske brystpumpen Symphony med sine forskningsbaserte pumpeprogrammer er et resultat av grunnforskning ved University of Western Australia (UWA). Symphony etterligner babyens to naturlige sugemønstre. Når babyen dier, begynner mønsteret med rask, men skånsom suging for å stimulere utdrivingsrefleksen. Deretter skifter sugingen til en langsommere og dypere rytme. Symphony var den første brystpumpen på markedet med 2-Phase Expression-teknologi, og satte en ny standard.

Calma matesmokk

Medela utviklet Calma, en tilpasset matesmokk for mating med brystmelk. Den anvendte forskningen som førte til denne nyskapningen, var basert på studier av suge-, svelge og pustemønstre under amming ved University of Western Australia (UWA). Med Calma kan babyen suge, svelge og puste i sin egen naturlige rytme. Babyen må lage vakuum for å få melken til å strømme. Calma gjør det lett å skifte fra brystet til Calma og tilbake til brystet, siden den etterligner naturlige ammemønstre.

Calma ble tildelt innovasjonsprisen på messen Kind+Jugend i Köln i 2012.

Thopaz+: digitalt toraksdrenasjesystem

Medela Thopaz plus toraksdrenasjesystem

Thopaz+ setter nye standarder innen behandling og toraksdrenasje. Den kompakte enheten er liten nok til at pasienten kan bære den med seg, og har alle nødvendige funksjoner. Denne nyskapningen er utviklet takket være nært samarbeid med leger og medisinsk personale.