Pasientpleie

Bedre pasientpleie er av høy prioritet for leverandører av medisinsk utstyr så vel som helsepersonell og organisasjoner. Medelas mål er å levere nyskapende løsninger for behandling av sykdommer med avansert healthcare-teknologi.

Vi må være klar over at pasienten er den viktigste personen når det gjelder medisinsk pleie – og fokus på pasienten, både på sykehuset og hjemme, gir en dramatisk forbedring av kvaliteten på pasientpleien og pasientens generelle livskvalitet. Medelas produkter er lette å betjene. Dette, sammen med garantert hygiene og enkelt vedlikehold, betyr at pleiepersonell kan bruke mer tid på å pleie pasienten. Medela kjenner utfordringene på individuelt nivå, og sørger for kostnadseffektive kvalitetsløsninger til helseinstitusjoner.

Luftveissug

Luftveissug

Luftveissug brukes til å fjerne sekreter som samler seg i luftveiene. Etter enkelte kirurgiske prosedyrer kan innsetting av trakeostomislange føre til økt slimproduksjon hos pasienten, sammen med redusert evne til å fjerne slimet. Luftveissug gir bedre luftstrøm ved å fjerne slim fra trakeostomislangen. Et annet bruksområde for luftveissug er rengjøring av babyens nese og munn like etter fødselen, for å gjøre det lettere å puste.

Luftveissug brukes også i akuttsituasjoner for å fjerne fremmedmateriale, sekreter eller oppkast fra luftveiene.

Portabelt luftveissug med Clario / Clario Toni / Vario 18

Clario-enhetene er brukervennlige, portable sugepumper for hjemmepleiere og pasienter som trenger luftveissug. Clarios modulbaserte utforming består av tre hoveddeler for enkel, ukomplisert montering, og denne tredelte, hygieniske utformingen sikrer at væske ikke trenger inn i pumpens mekaniske deler. Clario gir også brukeren større frihet: Den batteridrevne versjonen gir pasientene mer enn 50 minutters sugetid, slik at de er helt mobile.

Vario 18 sugepumpe er en luftveissugeenhet fra Medela, som er utviklet for bruk på sykehus, sykehjem og boliger for funksjonshemmede. Den mer robuste utformingen gjør denne pumpen til et ideelt valg for langvarig bruk, og QuatroFlex-systemet sikrer rask vakuumdannelse. Legg merke til at denne pumpen også kan brukes ved mindre inngrep som krever kirurgisk suging.

NPWT

Sårbehandling med undertrykk (NPWT)

Sårbehandling med undertrykk er en utbredt terapeutisk sårbehandlingsteknikk. Behandlingen utføres ved at et dannes et kontrollert undertrykk rundt et sår, med en forseglet sårbandasje tilkoblet en vakuumpumpe. Undertrykket fjerner væske fra såret og øker blodgjennomstrømningen, og fremmer vevsdannelse og tilheling.

En ny tilnærming innen sårbehandling med undertrykk med Invia Motion

Tidligere måtte pasientene bruke to eller kanskje tre forskjellige pumper i løpet av behandlingen av sår som grodde langsomt. Med Invia Motion har Medela introdusert en nyskapende tilnærming til behandlingen: En personlig pumpe til engangsbruk, med varierende driftstider tilpasset pasientbehandlingens varighet, for bruk både for innepasienter og i hjemmepleie. Dette kan reduserer behandlingskostnadene, samtidig som enheten er liten og lett, og gir pasienten mye større mobilitet.

Toraksdrenasje

Brystkasse drenasjeterapi

I flere tiår var pasienter sengeliggende under behandling med toraksdrenasje. Vakuumet som ble brukt i analoge systemer for å fjerne luft og væske fra brystkassen, ble levert av et sentralisert vakuumsystem med vegguttak.

Den nye standarden innen brystkasse drenasjeterapi

Med Thopaz har Medela utviklet et digitalt toraksdrenasjesystem som setter nye standarder innen toraksdrenasjehåndtering. Thopaz består av en lett, batteridrevet pumpe og et sett med sterile engangsartikler, som muliggjør objektiv behandlingsevaluering og tidlig mobilisering av pasienten etter kirurgisk inngrep. Det er bevist at dette reduserer varigheten på pasientens sykehusopphold1.

Med Thopaz+ har Medela satt en ny standard innen toraksdrenasje med hensyn til mobilitet, objektive digitale data og brukervennlighet. Den digitale skjermen gir nøyaktige og objektive data angående viktige terapeutiske parametre, som luftlekkasje, væskedrenasje og intrapleuralt trykk. Dette gjør leger i stand til å ta data- og faktabaserte beslutninger om når de skal fjerne drenet, og resulterer i bedre pasientutfall og kortere sykehusopphold. Ref. 1. 

Produkter
Referanser

[1]                  Ann Thorac Surg. 2014 Aug;98(2):490-6