Hvordan du velger brystpumpe

Alle mødre som ammer har en egen, unik livsstil og holdning til amming. Dette er nettopp grunnen til at Medela lager et bredt utvalg av brystpumper, der hver og en er utviklet for å passe til en bestemt livsstil eller -situasjon.

Dobbel eller enkel? Manuell eller elektrisk pumpe?

Valg av brystpumpe starter med avgjørelsen om hvor ofte du planlegger å mate barnet med brystmelk fra flaske. Dersom du vet at du vil dele mateansvaret med andre mer enn to ganger i uken, anbefaler vi en brystpumpe som lar deg pumpe begge brystene samtidig, fordi samtidig brystpumping hjelper med å opprettholde melkeforsyningen.

Dersom du mater brystmelk fra flaske to ganger i uken eller sjeldnere, kan du klare deg med en enkel brystpumpe og bestemme deg for om du vil bruke en manuell eller elektrisk versjon. Finn ut hvilken pumpe som passer dine behov best i forhold til din livsstil:

Scenario 1

Scenario 1: mor som ammer på heltid

Situasjon

Du ønsker å amme fulltid, og barnet vil bare få brystmelk fra flaske et par ganger i uken. Du har ingen planer om å gå tilbake til arbeid eller studier i løpet av ammeperioden, så det er ingen grunn til at barnet skal være borte fra deg på daglig basis.

Scenario 1

Anbefaling

Elektrisk eller manuell enkel brystpumpe med 2-Phase Expression. Valget er ditt: Ønsker du å gjøre arbeidet selv og pumpe melken manuelt, eller la pumpen gjøre arbeidet for deg?

Scenario 2

Scenario 2: foreldre med delt mateansvar

Situasjon

Du og partneren din ønsker å dele likt på opplevelsen av å knytte bånd i forbindelse med matingen. Mens du ammer, er partneren din avhengig av at du pumper brystmelk, slik at han kan mate barnet med flaske. Når du går tilbake på jobb igjen, må du pumpe når barnet vanligvis ville diet. Denne melken gis den lille fra flaske når du ikke er tilstede.

Nyttige produkter

Anbefaling

Dobbel brystpumpe, 2-Phase Expression, elektrisk
og batteridrevet

Nyttige produkter
Scenario 3

Scenario 3: sunt spedbarn født på termin og frisk mor, men amming er en utfordring for én eller begge parter

Situasjon

Barnet ble født på termin, men du har problemer med å amme og/eller få melk. Du ønsker virkelig å amme barnet, men du er bekymret for at du ikke kan. Du får ikke behandling på sykehus, men får støtte fra en ammeveileder, jordmor eller annet helsepersonell.

I denne situasjonen må du bruke en brystpumpe for å få i gang og opprettholde melkeforsyningen.

Når du og barnet ditt har kommet over ammeproblemene, kan du gå tilbake til scenario 1 og 2 og avgjøre om det er bedre å bytte til en annen pumpe.

Scenario 1

Anbefaling

Symphony Rental med Symphony Retail dobbelt pumpesett – utviklet for å sette i gang og opprettholde mors brystmelkforsyning.

Nyttige produkter
Scenario 4

Scenario 4: mor som er avhengig av pumpe

Situasjon

Du kan ikke amme eller du skilles fra barnet, kanskje fordi barnet ble født for tidlig eller er sykt. Dere er begge på sykehuset, og du behøver hjelp til å få i gang melkeforsyningen.

Dette er et kritisk tidspunkt, og brystmelken din kan utgjøre den store forskjellen for ditt barns helse.

Når både du og barnet ditt er utskrevet fra sykehuset og ingen av dere opplever ammeproblemer, kan du gå tilbake til scenario 1 og 2 for å avgjøre om det er bedre å bytte til en annen brystpumpe.

Scenario 1

Anbefaling

Symphony brystpumpe med innføringsprogramvare og sterile pumpesett til engangsbruk – brystpumpe til bruk på sykehus.

Innføringsteknologien bidrar til å aktivere melkeproduksjonen når du ikke er sammen med barnet. De sterile pumpesettene til engangsbruk beskytter den verdifulle brystmelken ved å minimere risikoen for kontaminasjon.

Det finnes en Medela brystpumpe for enhver kvinnes situasjon eller livsstil. Uavhengig av hva du velger, så husk på at alle Medelas brystpumper har 2-Phase Expression som etterligner barnets naturlige sugerytme.

 

Nyttige produkter
Relaterte produkter
Mer informasjon

Nyttige brystpumpetips

Les mer

Grunner til å bruke brystpumpe

Les mer