Å begynne på jobb igjen etter fødselspermisjon

En av de største utfordringene nybakte mødre møter, er å begynne på jobb igjen etter fødselspermisjonen. Dette kan være en svært emosjonell tid der nybakte mødre lurer på hvordan de skal balansere en krevende karriere med ønsket om å tilbringe nok tid sammen med barnet sitt.
Jobb og barn

Den gode nyheten er at med litt planlegging og forberedelse kan du enkelt gå tilbake på jobb igjen. Her er noen av de vanligste bekymringene som arbeidende ammende mødre har, og viktigere, noen tips til hvordan du tar tak i dem.

Sjonglere jobb og barn

Å ta vare på barnet er allerede en 24-timersjobb. Når du legger en travel arbeidsplan til barneoppdragelsen, kan ting bli litt overveldende. Det finnes ingen «perfekt» balanse mellom jobb, familie og andre forpliktelser. Husk på at du må ta vare på deg selv også: Dersom du er trett og stresset, klarer du ikke gjøre noen av disse tingene bra.

Det positive er at livet ditt etter hvert vil gå tilbake til å bli mer balansert. I mellomtiden er det beste å nyte det så mye som mulig.

Finne barnehage

Finne barnehage

I en ideell verden ville du kunne ta barnet til en barnehage på jobben, eller la det være hjemme med en barnepasser du stolte fullstendig på. Eller så ville ektemannen tatt over. Selv om dette ikke er mulig, finnes det mange andre alternativer.

Når du velger barnehage, må du forsikre deg om at de har bevilling og et sikkert og rent miljø. Gjør en bakgrunnssjekk på de ansatte, be om referanser fra andre foreldre og gjør det du kan for at barnet skal være trygt.

Dersom du ammer, må du være sikker på at barnehagen kan mate barnet ditt med melken din ved bruk av en mateløsning som Calma, som sikrer at barnet fortsetter å bruke den samme sugeteknikken som det gjør ved brystet.

Amming og pumping på jobb

Noen kvinner er bekymret for om de kan fortsette å amme etter at de går tilbake i jobb, og stiller seg selv spørsmål som:

  • Kommer jeg til å få pumpet ut nok melk?
  • Kommer arbeidsgiveren min til å gi meg et ammevennlig miljø slik at jeg får pumpet?
  • Kommer kolleger til å forstå?

Disse er virkelige bekymringer, med som oftest går alt bra. Ikke vær redd for å spørre hva arbeidsgiveren din kan tilby og prøv å foreslå noen konstruktive ideer selv.

Ny arbeidsstil

Tilpasse seg en ny arbeidsstil

Det kan være hardt å opprettholde den samme travle planen eller arbeide like mange timer som du pleide. Vurder å be din overordnede om hjelp til å sette opp en mer kreativ arbeidsplan som kan være gunstig for både arbeidsgiver og deg. Dersom du arbeider fulltid, kan du jobbe en mer sammenklemt uke med fire 10-timers arbeidsdager, eller arbeide hjemmefra én dag i uken? Hva med å foreslå en deltidsplan eller en jobbdelingsordning?

Nøkkelen er å ha en plan før du går tilbake på jobb igjen og legger frem ideene dine på en måte som understreker fordelene for organisasjonen.

Holde positiviteten og selvtilliten oppe

Mange arbeidende mødre har gode karrierer før de får barn. Dersom du føler deg utslitt eller til og med fanget, så husk på at du ikke er alene i denne situasjonen. Kontakt ammeveileder eller en støttegruppe eller et nettverk for arbeidende mødre – eller start en selv. Du trenger ikke å la negative følelser holde deg tilbake verken på jobb eller i privatlivet.

Innvirkning på forholdet til ektemann og partner

Å gå tilbake på jobb igjen som ammende mor åpner opp en rekke potensielle bekymringer for parforholdet. Du er kanskje bekymret for økonomien. Eller kanskje partneren din føler seg usikker på sin rolle. Prøv å oppmuntre partneren til å være ærlig om følelsene sine. Det å få barn kan styrke forholdet, men dere må fortsette med å møtes på midten, sette av tid til hverandre og anta det beste ved den andres intensjoner.

Arbeidende mødre ønsker å være uavhengige, sterke og selvstendige. Dersom du føler deg emosjonell, må du huske at du går gjennom en svært spesiell fase i livet. Ikke nøl med å be om hjelp. Prøv å bruke morsrollen som en mulighet til å utvide vennekretsen til både deg selv og din familie.

 

Nyttige produkter
Nyttige produkter
Mer informasjon
Mer informasjon

Hvordan du velger brystpumpe

Les mer

Pumping og amming på jobb

Les mer