Å finne og gi instruks for barnevakt

Det kan være vanskelig å overlate omsorgen for barnet ditt til noen andre. For å være sikker på at barnet ditt er i sikre hender, må du investere tid og krefter på å finne en kvalifisert barnevakt. Du bør finne en moden og vennlig person med sunn fornuft, som er genuint glad i barn.
Finne en barnevakt

Den beste måten å finne en pålitelig og dyktig barnevakt på er å få anbefalinger fra mennesker du kjenner og stoler på. Dersom du er ny i området og ikke vet hvordan du skal gå frem for å finne barnevakt, kan du spørre naboer eller kolleger etter anbefalinger eller be ansatte ved det lokale legekontoret eller på helsestasjonen om forslag.

Intervju barnevakter og sjekk referansene deres for å gjøre det lettere å begrense søket. Gjør klar en liste med spørsmål i forkant av intervjuet. Spør om barnevaktens erfaring, og om de har tatt noen relevante kurs. Vurder å be barnevakten komme over for å «tørrtrene» mens dere er hjemme for å gjøre barnevakten kjent med hjemmet deres og for å se hvordan barnevakten kommer overens med barnet. Det er svært viktig å instruere barnevakten.

Instrukser for barnevakten

Instrukser for barnevakten

Før du går ut døren, bør du forberede barnevakten med følgende informasjon:

  • Gå gjennom barnets vanlige ritualer og generelle husregler.
  • Forsikre deg om at barnevakten vet hvor du skal, og hvordan du til enhver tid kan nås.
  • Gi en liste over telefonnummer for nødstilfeller som inkluderer dine kontaktdetaljer og telefonnummer til naboer, venner, familie og lege som barnevakten kan bruke om nødvendig.
  • Vis barnevakten hvor nødutganger, røykvarslere og brannslukkere er plassert.
  • Dersom dere har sikkerhetsalarmer, må du vise barnevakten hvordan disse brukes.
  • Vis barnevakten hvor du oppbevarer nøkler i tilfelle barnet låser seg inne i et rom i huset.
  • La barnevakten få vite om eventuelle spesielle problemer barnet måtte ha, som allergier mot bistikk, visse matvarer eller husholdningsprodukter eller dersom barnet tar medisiner på et bestemt tidspunkt (forklar og skriv ned).
  • Gå gjennom førstehjelpsskrinet sammen med barnevakten.

La barnevakten få vite dine forventninger før du går. Dersom du ikke ønsker at barnevakten skal ta med barnet ut av huset, må du understreke dette. Dersom barnevakten har bilsertifikat, la dem vite hva du synes om at de kjører med barnet ditt i bilen. Dersom du ikke ønsker at de skal snakke i telefonen eller få besøk når de passer barnet ditt, må du snakke om disse reglene med dem.

 

Nyttige produkter
Nyttige produkter
Mer informasjon
Mer informasjon

Oppbevare og tine brystmelk

Les mer

Reise og pumping

Les mer