Brystmelkbank

Brystmelk inneholder næringsstoffer og antistoffer som er sentrale for babyens utvikling, særlig premature babyer. Når disse babyene ikke kan ammes av mor, er pasteurisert donormorsmelk fra en melkebank den nest beste løsningen.

Breast milk donation

Hvorfor donere brystmelk?

Brystmelk gir betydelige fordeler for veksten og utviklingen til premature babyer. Mødre kan hjelpe å støtte barna ved å gi dem brystmelk. Men det følelsesmessige stresset og bekymringene som kan følge med det å ha en nyfødt, kan noen ganger redusere mors evne til å produsere melk. Pasteurisert donormorsmelk fra en melkebank hjelper barna å utvikle seg, og det er også betryggende for foreldrene å vite at barna deres får den best mulige erstatningen.

Siden tidlig 1980-tall har melkebanker forsvunnet fra en rekke sykehus verden over, fordi det å drive en melkebank krever omfattende kunnskap og betydelig administrativ innsats.

Men denne trenden er i ferd med å snu, og ledende barselavdelinger og neonatal-intensivavdelinger over hele verden begynner sakte å gjeninnføre melkebanker.

Hvordan fungerer en brystmelkbank?

Melkebanker forsyner steriliserte flasker og etiketter. Noen har også brystpumper tilgjengelige. Melken fra hver mor som donerer, behandles separat i banken. Når melken er kontrollert og pasteurisert for å fjerne alle bakterier, kan den brukes som næring til barn som trenger det.

Kan alle ammende mødre donere brystmelk?

Melkebanker rekrutterer bare friske mødre med barn under seks måneder som ennå ikke er avvent.

Dersom du ønsker å donere melk, ber banken deg gjennomgå en screening for infeksjoner som kan overføres til melken.

Melkebankens ansatte ønsker også å vite om du har noen sykdommer, og om du tar noen form for medisiner, deriblant urtemedisiner. De ønsker også å vite om du drikker mer enn 2 enheter alkohol om dagen, og hvor mye koffein du vanligvis konsumerer. Dersom du har en sykdom, går på medisiner eller drikker små mengder alkohol eller kaffe, betyr ikke dette nødvendigvis at du ikke kan donere brystmelk. Men de ansatte i melkebanken ønsker å forsikre seg om at melken du donerer, er trygg for barnet som mottar den.

Undersøk muligheten for melkedonasjon på ditt hjemsted!

 

Relevante artikler
Relaterte produkter
Medela tåteflasker 150 ml 3 deler Tåteflasker

Medelas tåteflasker er en perfekt tilføyelse til din ammeopplevelse. Medelas tåteflasker er kompatible med alle Medela brystpumper samt Calma, slik at du enkelt kan pumpe, ...