Calmita – gir nyfødte en tyvstart på vellykket amming

Nyfødte og deres mødre opplever ofte vanskeligheter rundt amming på sykehus. Premature spedbarn må kanskje til og med lære seg hvordan de skal koordinere suging, svelging og pusting først. Calmita en forskningsbasert mateløsning for sykehus, utviklet av Medela. Takket være dens unike teknologi kan nyfødte bruke sitt naturlige spisemønster, slik at de kan utvikle sin evne til å die. Forskningsresultater har vist at premature spedbarn matet ved bruk av Calmita, hadde en signifikant økning i ammefrekvens på sykehuset og oppfylte kriterier for utskriving signifikant tidligere enn spedbarn matet med konvensjonell tåtesmokk.
Mating av spedbarn med Medela Calmita mateløsning

Det er flere grunner til at nyfødte på sykehus, og spesielt premature spedbarn, opplever vanskeligheter rundt amming. Det premature spedbarnet har ikke nødvendigvis ferdigutviklet evnen til å koordinere suging, svelging og pusting, eller den nevromuskulære evnen til å skape et tilstrekkelig vakuum i munnhulen for å trekke ut melk under amming. Andre grunner til at direkte amming kanskje ikke er mulig, er at morens bryster ikke er kommet langt nok i utviklingen til å produsere brystmelk som følge av tidlig fødsel, at moren er syk, eller at moren og spedbarnet skilles etter fødselen.

Tilrettelegging for ammeatferd

Calmita er en forskningsbasert mateløsning beregnet for sykehus, som lar nyfødte bruke og videreutvikle sitt naturlige spisemønster og tilrettelegger for overgangen til amming. Teknologien til Calmita sikrer at spedbarn trekker ut melk på en måte som tilsvarer den de bruker ved brystet. Nyfødte skaper et vakuum i munnhulen ved å bevege tungen nedover. Mens denne bevegelsen ved brystet åpner melkekanalen, åpner den på Calmita den vakuumstyrte ventilen som gjør at melken strømmer ut. Med dette kan spedbarnet bestemme når det skal drikke og når det skal ta pause.

For at det skal passe til flere av behovene til spedbarn som ikke er fullt utviklet, kan Calmita fås i to utgaver med forskjellige terskelnivåer på den vakuumstyrte ventilen. Calmita Starter kan brukes så snart den nyfødte er i stand til å skape et minimumsvakuum. Spedbarnet kan gå videre til Calmita Advanced når det å skape et vakuum blir lettere, noe som gir en treningseffekt. Det er et produkt til engangsbruk som leveres rent fra produksjon og dermed Ready-to-Use.

Innvirkningen av Calmita

Forskningsresultater har vist at premature spedbarn matet med Calmita hadde en signifikant økning i ammefrekvens på sykehuset sammenlignet med spedbarn matet med konvensjonell tåtesmokk. Calmita hjelper spedbarnet med å oppfylle sykehusets kriterier for utskriving, noe som signifikant reduserer lengden på sykehusoppholdet. I tillegg til å redusere kostnader reduserer dette også risikoen for infeksjon på sykehuset og muliggjør tidligere gjenforening med familien.

Bruk av Calmita krever få endringer i sykehusets rutiner, og kvaliteten og brukervennligheten til Calmitas utforming sikrer trygg bruk og enkel håndtering.

Besøk www.medela-calmita.com for mer informasjon.
 

Kontakt

Martin Elbel
Medela AG
Head of Corporate Communications
E-post: martin.elbel@medela.ch
Telefon +41 41 769 54 37 (Jobb), +41 79 881 78 28 (Mobil)