Ressurser for en vellykket overgang fra sykehuset til hjemmet

Helsepersonell spiller en spesifikk og viktig rolle i å støtte mødre og spedbarn i ammingen. Riktig evidensbasert informasjon og støtte, samt riktig pumpeteknologi, gjør det mulig å skape en sømløs overgang fra sykehuset til hjemmet, og kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder laktasjonsresultater.

Vi arbeider for å styrke helsepersonell og mødre gjennom kunnskap – spesielt i tider som dette. I denne delen finner du vårt nyeste opplæringsmateriell om laktasjon og amming under covid-19-pandemien for å støtte helsepersonell og mødre og sikre en vellykket overgang fra sykehus til hjem.

Ammestøtte, fra sykehus til hjemmet

Noen mødre opplever ammingen som enkel og ukomplisert, mens andre opplever amming som mer utfordrende. For å velge riktig pumpeteknologi til å støtte ammingen, er det viktig ikke bare å ta hensyn til morens spesifikke ammebehov, men også hvilket stadium i ammereisen hun er på. 

Last ned infografikk om valg av riktig teknologi for å støtte en vellykket overgang fra sykehuset til hjemmet

Donna Geddes, professor i brystmelk ved University of Western Australia, Perth Selve fødselen kan være overveldende, og særlig under COVID-19-pandemien. Kortere sykehusopphold etter fødselen betyr at ammeproblemene oppstår hjemme. Hele det medisinske samfunnet må samarbeide for å hjelpe mødre å etablere en tilstrekkelig melkeforsyning fra dag én.

Videoserie med ammestøtte for mødre

COVID-19 har hatt, og har fortsatt, betydelig innvirkning på fødesystemet. Helsepersonell ved fødeavdelinger og nyfødt-intensivavdelinger har rapportert om store endringer i klinisk praksis og en reduksjon i jordmor- og ammepersonell. Besøk etter fødselen blir forkortet, det oppfordres til tidligere utskriving hjem fra sykehuset etter fødselen, og postnatale hjemmebesøk forekommer sjeldnere. Dette etterlater et potensielt hull i informasjonen kvinnene får om amming og amming.

Denne serien med ammevideoer er utformet for å styrke helsepersonell, gravide kvinner og nybakte mødre ved å gi informasjon, forberedelser og veiledning for de vanligste ammeproblemene de første dagene og ukene. Vi håper at underholdende og informativ, evidensbasert informasjon kan hjelpe nybakte mødre å amme på en vellykket måte, oppnå tilstrekkelig melkeforsyning og legge grunnlaget for trygg langtidsamming.

Klikk her for å henvise mødre til tips og råd fra helsepersonell for å hjelpe dem å amme hjemme

COVID-19 og ammeinformasjon for mødre

For å gi mødre og vordende mødre den mest oppdaterte og pålitelige informasjonen om COVID-19 og amming, samt brystmelk, sikkerhet og helse, har Medela satt sammen relaterte artikler om dette emnet og en samling av svar på spørsmål som foreldrene kan ha. Disse svarene er samlet inn fra pålitelige kilder for å gi deg nyttig informasjon, og oppdateres etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig.

Klikk her for å gå til siden

Ann Yates, Lead Midwife Advisor ved International Confederation of Midwives (ICM), Regentessekwartier, Sør-Holland-provinsen, Nederland Under covid-19 er mange nybakte mødre blitt sendt hjem fra sykehuset bare noen timer etter fødselen, uten nødvendig støtte fra lokalsamfunnet og jordmoren for å sette i gang ammingen. Vansker med å få støtte kan skape stress hos nybakte mødre, og kan føre til at mange raskt slutter å amme.
A call to action Les mer At-risk conditions for initiation Les mer